Tuesday, 15 May 2012


TENTANG SEINDAH SAKURA

Seindah Sakura sudah masuk minggu ke 2. Pelbagai andaian yang saya baca di tweeter dan juga mulut kawan-kawan. Ada yang dulu tidak suka membaca novel melayu tetapi kini nampaknya ada yg menhubungi saya untuk mendapatkan senaskah novel itu.
Saya akui, saya sendiri sebelum membaca novel ini  menganggap ia sebuah novel tentang gadis dari Jepun. Puas saya memujuk penulis novel ini untuk bercerita kerana saya malas membaca. Tetapi atas paksaan penulis saya membacanya dan kini saya ingin berkongsi dengan anda pula untuk membelinya satu dan membacanya.
Bila novel ini diadaptasi menjadi sebuah drama, sudah pasti ia lebih membuatkan kita dekat kepada cerita ini. Di tambahkan lagi dengan gandingan pelakon-pelakon hebat.
Tetapi bagi mereka yang sekadar menonton dramanya dan tidak memiliki novelnya juga satu kerugian. Bukan saya sahaja mengatakan begitu tetapi ramai dari kenalan saya mengatakan begitu juga:

BENJY: saya dah baca novel ini sebulan ianya dipasaran. Saya tidak mengenali penulisnya namun hasil tulisannya agak berbeza dengan novel lain yang pernah saya baca. Banyak masej yang saya dpat dari novel ini. Saya juga mengikuti setiap episod SEINDAH SAKURA di kaca tv dan saya rasa kedua-duanya digarap cara yang berbeza namun ia tidak lari dari cerita asal. Saya pernah menghadiahkan kepada seseorang bila dia hampir kecewa dalam hidupnya dan kini Alhamdullilah dia menjadikan watak utama dalam novel itu sebagai idolanya.

LIA: Ringkas sahaja saya nak tulis: NOVEL YANG SANGAT MEMBERI PENGAJARAN KEPADA SAYA TENTANG KASIH SAYANG.

No comments:

Post a Comment